Længe leve prinsessedrømmen

Med blonder, tyl og glat satin er Bella Centret i denne weekend leveringsdygtige i drømmen om det perfekte bryllup

Der er eventyr i luften og høj blå himmel denne frostklare lørdag i januar. På Rådhuspladsen sidder små piger på skuldrene af deres fædre og vifter ivrigt med flag for at hylde Dronning Margrethe. Et par kilometer derfra går lidt større piger rundt med de samme prinsessedrømme, nu parate til at blive udlevede. Bella Centret har rullet den røde løber ud og slået dørene op for bryllupsmesse anno 2012.

Velkommen til eventyrland
Forelskede par hånd i hånd, nybagte forældre i synligt søvnunderskud med trillende barnevogne, sludrende venindepar og giftemodne døtre med deres engagerede mødre fylder godt op i den store messehal, der i dagens anledning er holdt i lyserødt, sort og hvidt. Det summer af liv og forventninger rundt om på de mange gange, hvor alt, der hører sig Den Store Dag til, kan arrangeres, bestilles og betales.

Rabat i ringhjørnet
Én af de helt store attraktioner er de mange stande med vielsesringe. Her venter vordende ægtefolk i kø for at blive serviceret af de travle, venlige sælgere, der reklamerer med store rabatter, hvis ringene købes netop i dag. Ventetiden bruges rundt om udstillingsmontrerne, hvor parrene småsummende diskuterer ringene i guld og sølv med og uden stene, der ligger fastgjort på de sorte velourpuder og stråler. Der er både klassiske ringe, dem med kant og dem, man selv kan designe.

Mousse og køer i lag
Hos Sweet Valentine, der har specialiseret sig i ”sødt for feinschmeckere”, har de mindst lige så travlt. Her uddeler de svedende ekspedienter smagsprøver på fyld til bryllupskager. Messegæsterne flokkes om disken, og ivrige hænder tømmer gang på gang fadene med chokolade-passionsfrugtmousse. Rundt om disken står modeller af bryllupskager udformet særligt til dagen i marcipanovertrukket flamingo. De findes i alle afskygninger lige fra de klassiske blomsterdekorerede kager i op til syv etager til de mere kreative og utraditionelle temakager med græssende køer eller sandstrandsskaller.

Englelyd og CO2-udslip på himmelflugt
Længere nede ad gangen sidder en kvinde iført aftenkjole og spiller på harpe akkompagneret af en smokingklædt mand med violin. Et skilt viser, at de kalder sig Romantic Strings. Den stille, klassiske musik kan kun høres ganske tæt på. Bare få skridt væk drukner den i ”would you be loved…”, der drøner ud af højtalerne fra den anden ende af hallen, hvor et modeshow skal til at begynde. Er man mere til disko end romantisk harpespil, er det muligt at booke en dj for en aften eller leje en jukeboks.

Mulighederne på messen er mange, også når det kommer til transport fra kirken og hjem. I afdelingen for køretøjer står fine gamle hestevogne side om side med blankpolerede veteranbiler. En korpulent, ældre herre vogter over et 6,5 meter langt cremefarvet pragteksemplar af en Rolls Royce fra 1935. ”Den kræver 40 liter benzin for at køre 100 km og er i brug hver weekend i sæsonen,” praler han stolt.

Lad showet begynde
Ud af menneskemængden dukker pludselig et brudepar op. Som Askepot og hendes prins smiler og nikker de til højre og venstre, mens de nærmest svæver ned ad alléen af balloner og nyudsprungne kirsebærtræer, der pryder messens hovedstrøg. Hun i hvidt flødeskumsbrus, han i sølvfarvet, skinnende satin. Ikke et hår sidder forkert, mens de langsomt skrider frem mellem udstillingsmodeller af brudekjoler, blomsterbuketter i sarte nuancer og reklamestande for kroer, gods og selskabslokaler. Fulgt af nysgerrige, beundrende blikke er parret på vej mod podiet og det forestående modeshow. Under et kirsebærtræ på alléen krydser de et par på vej i den modsatte retning. De har fået nok.

”Det er bare alt, alt for meget det her. Vi er nok mere til en grillfest i baghaven, når alt kommer til alt,” siger de og stiler mod udgangen.

Tilbage ved podiet træder Askepot og prinsen nu frem og modtager folkets hyldest til tonerne af Frank Sinatra.

bryllupskage